Sportblessure

Home 9 Klachten 9 Sportblessure

Sportblessure

Sporten is op vele vlakken gezond; fysiek, mentaal en wanneer u samen sport ook op sociaal vlak.

We kunnen met ons lichaam vele grenzen verleggen. Maar soms bereikt u het plafond, zijn de belastingen te hoog geweest of maakt een ongelukkige val en kan er een sportblessure ontstaan.

Wat zijn veel voorkomende sportblessures?

Binnen de contactsporten komen verschillende soorten letsels voor. Vooral verzwikte enkels en knieletsel, denk aan een gescheurde voorste kruisband, meniscus of knieband, zien we vaak. Ook (gedeeltelijke) spierscheuringen in kuit of hamstring, ook wel zweepslag genoemd, is een echte sportblessure.

Verder kunnen pezen voor langdurig blessureleed zorgen. Ze zijn slecht doorbloed en herstellen daardoor een stuk minder goed dan spieren. Peesirritaties in de schouder komen vaak voor bij bovenhandse sporters, zoals zwemmers, tennissers en volleyballers. Bij hardlopers komen achillespeesklachten, klachten aan de voorzijde en buitenzijde van de knie of hielspoor vaker voor.

Binnen de krachtsport zijn de schouders, knieën, rug en polsen kwetsbare plekken wanneer een verkeerde techniek of te zwaar gewicht wordt gebruikt.

  • Verzwikte enkels
  • Gescheurde kruisband, meniscus of knieband
  • Zweepslag: spierscheuringen in de kuit of hamstring
  • Peesirritaties
  • Achillespeesklachten
  • Knieklachten
  • Hielspoor

 

Waarom sportfysiotherapie?

Wanneer u kampt met een sportblessure is het naast vermindering van de pijn ook van belang om het lichaam weer te trainen. Het herstelde weefsel is nog niet zo krachtig als het oude weefsel was. Voordat u weer op niveau kunt sporten, zult u het weefsel dus moeten versterken door middel van krachttraining. Onder begeleiding van een (sport)fysiotherapeut krijgt u de tools aangereikt om weer op niveau te kunnen sporten.

Heeft u vragen? Bel ons

0481 421 540