Vergoedingen – Tarieven

Home 9 Over ons 9 Vergoedingen en tarieven

Vergoedingen – Tarieven

Op deze pagina vindt u meer informatie over de vergoedingen en tarieven. U kunt bij Fysiotherapie Gendt terecht zonder verwijzing van de huisarts en we hebben overeenkomsten met vrijwel alle zorgverzekeraars.

Vergoedingen fysiotherapie?

Fysiotherapie wordt voor volwassenen maar beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Enkel verzekerden met een chronische indicatie, volgens de lijst van de zorgverzekeraars, krijgen vanaf de 21ste behandeling de kosten vergoed vanuit de basisverzekering. Klik hier voor meer informatie over het recht op een vergoeding, of neem contact op met een van onze medewerkers.

Heeft u een chronische indicatie? Dan is het mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten voor de vergoeding van de eerste 20 behandelingen. Wanneer u geen chronische ziekte of aandoening heeft, wordt fysiotherapie meestal niet vergoed vanuit de basisverzekering. U kunt wel een aanvullende verzekering afsluiten met een goede dekking voor fysiotherapie. Wij hebben vanaf 1 januari 2024 afspraken met alle zorgverzekeraars.

Om een vergoeding voor fysiotherapie te ontvangen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van uw poliswaarden en de mate waarin u verzekerd bent voor fysiotherapie. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering worden de kosten voor de behandeling fysiotherapie rechtstreeks gedeclareerd bij uw verzekering. In de meeste gevallen gebeurt dit automatisch en merkt u daar weinig van. In andere gevallen krijgt u een rekening van uw zorgverzekeraar of van Fysiotherapie Gendt.

Tarieven Fysiotherapie Gendt 2024

Indien u niet of onvoldoende aanvullend verzekerd bent  gelden de volgende tarieven:

Behandelingen en Prijzen
Onderdeel Prijs
Intake en onderzoek na verwijzing €59,00
Screening, intake en onderzoek €59,00
Zitting fysiotherapie €41,50
Zitting manuele therapie €53,00
Toeslag voor behandeling aan huis €15,00
Toeslag voor behandeling in zorgcentrum €9,00
Tape/bandage materialen €15,00
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek €59,00
Opmaken rapporten €52,00
Lange zitting voor patiënt met complexe en/of meervoudige zorgvragen €59,00
Niet nagekomen afspraak €35,00
FysioFitness (10 trainingen) €115,00

Heeft u vragen? Bel ons

0481 421 540