In Balans

Home 9 Trainingen 9 In Balans

TRAININGEN

50In Balans

Bij ouderen neemt de flexibiliteit van de gewrichten af, evenals de spierkracht van met name de rug- en beenspieren, de reactiesnelheid en de algehele motoriek. Dit vergroot het risico op valpartijen. De gevolgen van een val voor senioren zijn vaak ernstig en de revalidatie duurt vaak lang. Daarom is het belangrijk om valincidenten te voorkomen; dit kan met In Balans. Deze training voor ouderen is specifiek gericht op valpreventie en kan de kans op vallen zo klein mogelijk maken.

Wat is In Balans?

In Balans is een groepscursus gericht op het voorkomen van valongevallen bij ouderen (65+ers). De cursus bestaat uit voorlichting over vallen en een beweegprogramma gegeven door speciaal daarvoor opgeleide fysiotherapeuten.

Door middel van bewustwording van risicofactoren, verbetering van balans en het trainen van kracht en mobiliteit, neemt het zelfvertrouwen toe. De valangst en kans op valincidenten neemt hierdoor af.

Groepscursus voor senioren – 23 bijeenkomsten

Onze In Balans cursus bestaat uit 23 bijeenkomsten. U heeft twee dagen in de week een uur lang training in onze praktijk in Gendt. We sluiten iedere training gezamenlijk af met een kopje koffie of thee.

De gemeente Lingewaard financiert een groot deel van de cursus. Daardoor bedraagt de eigen bijdrage slechts €87,50 voor de gehele cursus (inclusief het cursusboek).

TRAININGEN

Heeft u vragen? Bel ons

0481 421 540