Elleboog

Home 9 Klachten 9 Elleboog

Elleboog

De elleboog is belangrijk bij het aansturen van de hand en bij het dragen en reiken. Het gewricht wordt gestabiliseerd door vele spieren die van de hand en pols naar de elleboog lopen. Ook vanuit de schouder lopen er spieren naar de elleboog, die hier hun functie innemen. Lees hier meer over fysiotherapie bij elleboogklachten.

Meest voorkomende elleboogklachten

De meest voorkomende klacht is de tenniselleboog. Een tenniselleboog is de overbelasting van een of meerdere pezen aan de buitenzijde van de elleboog. Dit ontstaat door herhaalde bewegingen, zoals bij tuinieren, schilderen en natuurlijk tennissen. Het begint vaak met een gevoel van spierpijn. Echter, wanneer er niet voldoende rust en herstel kan plaatsvinden, kan het uitlopen tot meer irritatie, een overbelasting. Er ontstaat een zeurderige, soms stekende pijn die kan uitstralen richting de hand. Zo’n zelfde klacht kan ook aan de binnenzijde van de elleboog ontstaan, dan noemen we het een golferselleboog.

Wilt u meer informatie over de tenniselleboog, bekijk dan dit artikel over de beste behandeloptie van een tenniselleboog

Klachten elleboog:

  • Gevoel van spierpijn
  • Zeurderig gevoel of stekende pijn
  • De pijn kan uitstralen richting de hand

Hoe ontstaan elleboogklachten?

Elleboogklachten kunnen op verschillende manieren ontstaan. Bijvoorbeeld door herhaalde bewegingen en het nemen van te weinig rust. Maar ook na een val kan er schade optreden in of rondom het gewricht. Mogelijk moet de elleboog tijdelijk in het gips. Er bestaat dan een kans dat de elleboog stijf wordt en dat buigen en strekken nog maar moeizaam gaat. Soms herstelt dit langzaam vanzelf, maar er kan blijvende beperking optreden. Daarom is het raadzaam een fysio te raadplegen, zodat u samen met een professional kunt werken aan een goed herstel.

Waarom elleboog fysiotherapie?

Elleboogklachten kunnen langdurig zijn en traag herstellen. Bij een verkeerde omgang met de klacht kan het probleem steeds groter worden. Elleboog fysiotherapie helpt u bij het herstel van uw klacht. Met de juiste adviezen, oefeningen en behandelingen kunnen we ervoor zorgen dat u zo snel mogelijk weer zonder pijn kunt functioneren.

Heeft u vragen? Bel ons

0481 421 540